• Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
  • Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
Akce
Výprodej

plato ovál

30375
115,00 Kč

linie lara

50009
166,80 Kč

linie lara

50013
163,80 Kč

miska ks

50100
61,00 Kč 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124
42,00 Kč 29,00 Kč

vařečka hnětací

80125
92,00 Kč 69,00 Kč

odměrka 2,5/3,5 cl

90859
79,00 Kč 59,00 Kč

dávkovač olej/ocet

92172
270,00 Kč 199,00 Kč

plato ovál

30375-M
Od 115,00 Kč

linie lara

50009-M
Od 163,80 Kč

miska ks

50100-M
Od 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124-M
Od 29,00 Kč
Kontakty

SÍDLO
Petrohradská 401/12
101 00 Praha 10
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

OBCHODNÍ ODDĚLENÍ
Jeremenkova 9
742 42 Šenov u Nového Jičína
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

SKLAD
Náměstí 7
507 58 Mlázovice
Tel: +420 733 217 487


PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-17:00

MCH SERVIS s.r.o.
OC MAX Kubíčkova 8
635 00 Brno
Tel: +420 730 643 261

E-mail: chadt@mchservis.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00
B2B

Co byste měli vědět o hrncích

Co byste měli vědět o hrncích

Než si objednáte nový hrnec, měli byste mít alespoň základní informace o jeho částech. Jen tak budete mít totiž jistotu, že vyberete ten správný právě pro vás.

Tělo hrnce

Základem je disk, ze kterého se tlakem vyrazí hrnec předem určeného průměru s danou tloušťkou stěn (čím silnější stěna, tím větší udržitelnost tepla). Nejdůležitějším kritériem je však materiál disku. (Více o materiálech v příštím článku).

Ucha hrnce

Pro profesionální použití se pro jejich výrobu používá materiál, který nevede teplo, aby nedošlo k popálení rukou. Většinou se setkáte s nerezovými dutými uchy (nerez se dlouho nahřívá), pro vaření v domácnostech se používají také ucha plastová, která však pro profesionální užití nejsou vhodná kvůli snadnému rozbití a nemožnosti použití v troubě.

Důležitým aspektem je upevnění uch. Pro profesionální použití  jsou vhodná přivařená nebo přinýtovaná ucha, aby nedošlo k jejich oddělení od hrnce.

Měli bychom si všímat také tvaru uch, který je důležitý pro jejich udržování v čistotě.

Dno hrnce

Je zásadním prvkem pro prvotní příjem tepla. Zaručuje jeho rychlé vstřebání a následné rozvedení  po těle hrnce, čímž šetří energii a čas potřebný k vaření.

Sendvičové dno

Základem je hliníkový disk (hliník rychle kumuluje a rozvádí teplo), který se přivaří ke dnu hrnce. Na tento disk se pod velkým tlakem a vysokou teplotou „přilepí“ další, tentokrát  disk z nerezové oceli s vyšším obsahem železa, který umožňuje použití hrnce na indukčních deskách. Takto vzniklé dno se nazývá sendvičové, díky spojení více vrstev materiálů.

Je vhodné především na plynové sporáky, u kterých dochází k rychlému vzestupu teploty a tudíž rychlému nahřátí dna. Sendvičové dno snese také větší zátěž, je tedy vhodné především pro profesionální kuchyně.

(Např. linie Profi line v našem e-shopu.)

Kapslové dno

 Skládá se z hliníkového disku menšího průměru, který je uzavřen v pouzdře (kapsli). Pouzdro je vyplněno vakuem a celé přivařené ke spodu hrnce. Po přidání dalšího disku z nerezové oceli k hliníkovému, je hrnec použitelný také na indukci a díky tomuto dalšímu disku můžeme hovořit o kapslovém sendvičovém dnu.

Je vhodné především pro vaření na elektrických, sklokeramických a po přidání nerezového disku i na indukčních vařičích, na kterých dochází k pomalejšímu vzestupu teploty. Používá se tedy vakuum uzavřené v kapsli, které rozvede teplo rychleji.

Kapslové dno má však oproti sendvičovému jednu nevýhodu a to tu, že se může v případě méně kvalitního provedení deformovat.

(Např. linie Kitchen line v našem e-shopu.)

TIP: U některých hrnců či pánví si můžete všimnout, že vlastně žádné dno „nemají“. Je to proto, že jsou celé vyrobené z materiálu, jenž rychle rozvádí teplo. Příkladem je 3-vrstvé měděné nádobí (vnější vrstva měď, mezivrstva hliník, vnitřní vrstva ocel), nebo nerezové nádobí (ocel-hliník-ocel). Obojí najdete v našem e-shopu.

Vnitřní vrstva

Některé hrnce mohou mít vnitřní vrstvu ze stejného materiálu jako vnější (např. linie Profi line) nebo ji mohou mít jinou. Nerezovou v případě měděného nádobí nebo nepřilnavou v případě nádobí  Al black, viz. náš e-shop.

 

O výhodách použití různých vnitřních povrchů si můžete přečíst více v naší sekci článků http://www.cookoncept.cz/cookzine/blog/ne-na-kazde-panvi-udelate-dobry-steak

Poklice

Součást hrnce, která by rozhodně neměla být opomíjená. Dokáže ušetřit energii a čas nutný k vaření, nahradí použití folie v troubě, ale dokáže také zlepšit chuť vařeného pokrmu.

V profesionální kuchyni bychom měli určitě volit poklice nerezové, které se na rozdíl od skleněných nerozbijí, s dobře upevněnými uchy, viz. Ucha hrnce výše.