• Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
  • Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
Akce
Výprodej

plato ovál

30375
115,00 Kč

linie lara

50009
166,80 Kč

linie lara

50013
163,80 Kč

miska ks

50100
61,00 Kč 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124
42,00 Kč 29,00 Kč

vařečka hnětací

80125
92,00 Kč 69,00 Kč

odměrka 2,5/3,5 cl

90859
79,00 Kč 59,00 Kč

dávkovač olej/ocet

92172
270,00 Kč 199,00 Kč

plato ovál

30375-M
Od 115,00 Kč

linie lara

50009-M
Od 163,80 Kč

miska ks

50100-M
Od 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124-M
Od 29,00 Kč
Kontakty

SÍDLO
Petrohradská 401/12
101 00 Praha 10
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

OBCHODNÍ ODDĚLENÍ
Jeremenkova 9
742 42 Šenov u Nového Jičína
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

SKLAD
Náměstí 7
507 58 Mlázovice
Tel: +420 733 217 487


PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-17:00

MCH SERVIS s.r.o.
OC MAX Kubíčkova 8
635 00 Brno
Tel: +420 730 643 261

E-mail: chadt@mchservis.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00
B2B

Co zařadit do jídelníčku po kalorických vánocích?

Drtivá většina lidí jí o vánocích daleko více, než je pro ně běžné během zbytku roku. Silvestrem s velkým množstvím kalorických chlebíčků, jednohubek a alkoholu to pak vrcholí. Důsledkem jsou kilogramy navíc, rozhozené zažívání a někdy i výčitky svědomí. Je tedy dobré lednový jídelníček uzpůsobit tak, aby se organismus zregeneroval, detoxikoval a metabolismus se vrátil do normálu. K tomu je dobré vědět, které potraviny jsou pro to vhodné a jak je upravovat.

Maso

Maso je důležitým zdrojem energie a nemělo by se z jídelníčku vyřazovat ani v případě dietního stravovacího režimu. Je možné ho však v týdenním rozvrhu omezit a hlavně je potřeba volit takové druhy, které jsou méně kalorické a organismus tolik nezatěžují. Proto by v jídelníčku měly převládat tyto druhy:

-          Srnčí

-          Zajíc

-          Kuře

-          Králík

-          Telecí

-          Libové hovězí

-          Jehněčí

Ryby

Ryby patří obecně mezi dietní potraviny. Nejkaloričtější na rybě je její kůže, je tedy možné ji před jídlem odstranit. Je potřeba však jíst ryby čerstvé, případně mražené, rybičky v konzervě, zavináče nebo i uzená makrela mají vyšší kalorickou hodnotu.

Mléčné výrobky

Kromě jogurtů a různých odtučněných variant tvarohů a sýrů jsou většinou mléčné výrobky díky vyššímu obsahu tuku dost kalorické. Jogurty je určitě dobré konzumovat bílé, ze sýrů pak např. 30% eidam nebo tvarůžky. Odtučněné varianty však nejsou díky vyššímu obsahu cukru zdraví zcela prospěšné.

Pečivo a obiloviny

Pečivo a sacharidy obecně jsou díky svému vysokému glykemickému indexu kalorickou potravinou. (1 klasický tukový rohlík má např. stejný počet kalorií jako 100 g telecího masa). Ač je to těžké, je vhodné jej v dietním režimu co nejvíce omezit. Z obilovin je dobré dát přednost bezlepkovým variantám, tedy ovsu, jáhlům, pohance atd. Vhodná je také rýže.

Těstoviny

U těstovin je potřeba rozlišovat, z čeho jsou vyrobeny. Při potřebě snížení hmotnosti je potřeba vybírat těstoviny ze semolinové mouky a vařit je pouze do stavu al dente.

Luštěniny

Luštěniny mají poměrně vysoký obsah kalorií je tedy dobré je jíst jen v malém množství.

Zelenina a ovoce

Co se týká zeleniny, není potřeba se jakkoliv omezovat. U ovoce už je potřeba být obezřetnější díky vyššímu obsahu cukru. Vhodný je 1 ks ovoce denně.

Úprava potravin

Kromě kalorických hodnot potravin je neméně důležitý způsob úpravy potravin. Pro udržení nízké celkové energetické vydatnosti jsou nejvhodnější tyto úpravy:

-          Vaření ve vakuu (souse-vide)

-          Pečení v konvektomatu či horkovzdušné troubě

-          Vaření v páře

-          Dušení