• Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
  • Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
Akce
Výprodej

plato ovál

30375
115,00 Kč

linie lara

50009
166,80 Kč

linie lara

50013
163,80 Kč

miska ks

50100
61,00 Kč 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124
42,00 Kč 29,00 Kč

vařečka hnětací

80125
92,00 Kč 69,00 Kč

odměrka 2,5/3,5 cl

90859
79,00 Kč 59,00 Kč

dávkovač olej/ocet

92172
270,00 Kč 199,00 Kč

plato ovál

30375-M
Od 115,00 Kč

linie lara

50009-M
Od 163,80 Kč

miska ks

50100-M
Od 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124-M
Od 29,00 Kč
Kontakty

SÍDLO
Petrohradská 401/12
101 00 Praha 10
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

OBCHODNÍ ODDĚLENÍ
Jeremenkova 9
742 42 Šenov u Nového Jičína
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

SKLAD
Náměstí 7
507 58 Mlázovice
Tel: +420 733 217 487


PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-17:00

MCH SERVIS s.r.o.
OC MAX Kubíčkova 8
635 00 Brno
Tel: +420 730 643 261

E-mail: chadt@mchservis.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00
B2B
Novinky

aroma prach

93649
162,00 Kč

aroma prach

93648
162,00 Kč

aroma prach

93647
162,00 Kč

aroma prach

93646
162,00 Kč

aroma prach

93646-M
Od 162,00 Kč

aroma piliny

93645
248,00 Kč

aroma piliny

93644
248,00 Kč

aroma piliny

93642
248,00 Kč

aroma piliny

93643
248,00 Kč

aroma piliny

93642-M
Od 248,00 Kč

koktejlová lžíce

93641
180,00 Kč

koktejlová lžíce

93641-M
Od 180,00 Kč

Houby - co o nich jako kuchaři možná nevíte

Houby patří do jídelníčku lidstva od jeho počátků. Mají schopnost zasytit a obohatit chuť pokrmu i jeho vůni. Proto jejich obliba neklesá, naopak se sortiment, který u nás můžete pořídit, rozšiřuje o druhy, které se u nás běžně nepěstují, jako např.houby Šiitake, Jídašovo ucho či tmavé žampiony Portobello. 

Příznivé účinky hub na lidský organismus:

Mají vysoký obsah pro člověka nezbytných bílkovin, je srovnatelný s luštěninami.

Obsahují vitamín B a draslík.

Příznivě ovlivňují peristaltiku střev.

Jsou vhodné při dietách díky nízké kalorické hodnotě.

Tipy pro lepší stravitelnost:

Houby jsou hůře stravitelné, proto při jejich zpracovávání nepoužívejte velké množství tuku ani vajec, které jsou samy o sobě hůř stravitelné.

Houby vařte, pečte, smažte dostatečně dlouhou dobu (alespoň 20 -30 minut), krájejte je na menší kousky, abyste narušili co nejvíce buněk a tím usnadnili tepelnou úpravu.

Osolte je nebo přikyselte, jejich stravitelnost se tím zvýší.

Lépe stravitelné jsou mladší plodnice, z nich zejména klobouky.

Tužší houby jako kuřátka nebo lišky je třeba zvlášť dobře pokrájet, déle dusit a důkladně rozkousat.

Prodej hub:

Prodej čerstvých hub se řídí normou ČSN 46 3195, sušených ČSN 56 9431, ve kterých je uvedeno, které houby se smí prodávat. Obě normy neplatí pro pěstované žampiony, které mají vlastní normu.

Prodávat se mohou pouze houby ze seznamu, který je součástí výše uvedených norem.

Houby se prodávají vcelku, případně se mohou prodávat samostatné klobouky, pokud se u nich zřetelně rozezná druh. Samostatné třeně se prodávat nesmí, aby nedošlo k záměně za jiný druh.

Houby musí být čerstvé, zdravé, pevné konzistence, dobře očištěné

Kde je koupíte: např. pražská holešovická tržnice – hala 22, farmářské trhy, Globus

Skladování hub:

Houby můžete skladovat pouze kratší dobu a to ve vlhkém a vzdušném prostředí nebo v ledničce či chladírně. Při teplotách od 0-6 stupňů se zpomalují fyziologické procesy a houby tak rychle nestárnou.

K udržení dobré chuti a vůně je nutné plodnice ihned po sběru zchladit na teplotu +4 stupně. Při této teplotě je možné houby uchovávat i několik dní, nikdy však déle než týden.

Plodnice uchovávejte vždy pokud možno vcelku, aby se tolik nevysušovaly.

Houby je také možno zmrazit, pokud byly před zmrazením v pořádku. Po rozmrazení je však nutné je ihned spotřebovat.

Víte, proč je nejlepší chodit na houby brzo ráno? Je chladno a nelétají ještě tolik mušky, které kladou do hub vajíčka, z nichž se líhnou červi rozežírající houby. Máte tedy větší šanci nasbírat zdravé kusy. Navíc jsou houby po noci zchladlé, takže lépe snesou transport.