• Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
  • Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
Akce
Výprodej

plato ovál

30375
115,00 Kč

linie lara

50009
166,80 Kč

linie lara

50013
163,80 Kč

miska ks

50100
61,00 Kč 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124
42,00 Kč 29,00 Kč

vařečka hnětací

80125
92,00 Kč 69,00 Kč

odměrka 2,5/3,5 cl

90859
79,00 Kč 59,00 Kč

dávkovač olej/ocet

92172
270,00 Kč 199,00 Kč

plato ovál

30375-M
Od 115,00 Kč

linie lara

50009-M
Od 163,80 Kč

miska ks

50100-M
Od 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124-M
Od 29,00 Kč
Kontakty

SÍDLO
Petrohradská 401/12
101 00 Praha 10
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

OBCHODNÍ ODDĚLENÍ
Jeremenkova 9
742 42 Šenov u Nového Jičína
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

SKLAD
Náměstí 7
507 58 Mlázovice
Tel: +420 733 217 487


PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-17:00

MCH SERVIS s.r.o.
OC MAX Kubíčkova 8
635 00 Brno
Tel: +420 730 643 261

E-mail: chadt@mchservis.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00
B2B

Léto je ideálním obdobím pro míchané nápoje s čerstvým ovocem

Červenec je měsícem, kdy u nás dozrává nejvíc druhů ovoce. Byla by tedy škoda neozvláštnit teplý letní den míchaným nápojem z třešní, broskví, meruněk, hrušek nebo rybízu, ať už alkoholickým, nebo lehkým drinkem bez alkoholu, který bude chutnat i dětem. Před přípravou a servírováním míchaných nápojů je dobré vědět, jaké vybavení k tomu budete potřebovat:

Náčiní k přípravě míchaných nápojů:

1, šejkr – zpravidla bývá trojdílný (nerezová nádoba, víko a sítko) nebo dvojdílný, tzv. bostonský (nerezová nádoba se sklenicí)

2, míchací sklenice – tlustostěnná kónická sklenice

3, barové sítko – ploché, kulaté, se spirálou po obvodu

4, dávkovací láhev – skleněná láhev s nálevkou pro dochucování nápojů

5, inventář na led – lopatka, kleště, nádoba na jeho skladování

6, odměrka – skleněná nebo nerezová

7, prkénko a barový nůž na ovoce

8, pinzeta na zdobení nápojů

9, další pomůcky jako tlouček, barová lžička, lis na citron, brčka atd.

Všechny výše uvedené potřeby najdete v našem e-shopu

 

 Pro přípravu koktejlů existuje několik způsobů:

1, stavění – všechny suroviny se nalijí přímo do sklenice, ve které se budou podávat

2, vrstvení - suroviny se postupně nalévají po ploché lžíci opřené o stěnu sklenky v místě hladiny předchozí vrstvy

3, míchání – suroviny se jednoduše zamíchají s ledem v míchací sklenici a nalijí přes sítko do sklenice, ve které se bude nápoj podávat

4, třepání – suroviny se nalijí do šejkru, který se předtím naplnil do 2/3 ledem a třepáním se vše spojí

5, mixování – všechny suroviny se dají do mixéru, kde se rozmixují

 

Vzhledem k tomu, že míchané nápoje mají působit efektně, je důležité jejich naservírování.  První míchaný drink vznikl v Americe při kohoutích zápasech, kde se barman pokusil namíchat drink v barvě ocasu vítězného kohouta, který pak majiteli slavnostně nazdobený servíroval. Nápoje zdobíme brčky, napichovátky, ovocem atd. Pro servírování míchaných nápojů platí několik pravidel:

1, nápoje servírujeme do k tomu určených sklenic (základní druhy najdete v našem e-shopu)

2, dlouhé limonádové lžičky podáváme v samostatné sklenici, kam se mohou zpět po použití odložit

3, nápoje nepokládáme na holý stůl, ale na tácek nebo ubrousek

4, k nápojům s napichovátkem servírujeme talířek na odložení napichovátka

5, nápoje s předpokládaným odpadem jako pomerančová kůra nebo pecka podáváme na podšálku

6, všechny druhy nápojů podáváme hned po zhotovení