• Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
  • Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
Akce
Výprodej

plato ovál

30375
115,00 Kč

linie lara

50009
166,80 Kč

linie lara

50013
163,80 Kč

miska ks

50100
61,00 Kč 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124
42,00 Kč 29,00 Kč

vařečka hnětací

80125
92,00 Kč 69,00 Kč

odměrka 2,5/3,5 cl

90859
79,00 Kč 59,00 Kč

dávkovač olej/ocet

92172
270,00 Kč 199,00 Kč

plato ovál

30375-M
Od 115,00 Kč

linie lara

50009-M
Od 163,80 Kč

miska ks

50100-M
Od 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124-M
Od 29,00 Kč
Kontakty

SÍDLO
Petrohradská 401/12
101 00 Praha 10
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

OBCHODNÍ ODDĚLENÍ
Jeremenkova 9
742 42 Šenov u Nového Jičína
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

SKLAD
Náměstí 7
507 58 Mlázovice
Tel: +420 733 217 487


PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-17:00

MCH SERVIS s.r.o.
OC MAX Kubíčkova 8
635 00 Brno
Tel: +420 730 643 261

E-mail: chadt@mchservis.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00
B2B

Losos je dnes již klasikou v každém jídelníčku

Snad v každém jídelníčku s nabídkou ryb již v dnešní době naleznete lososa. Tato oranžová, po upečení růžová, ryba, která svou barvu získává v přirozeném prostředí pojídáním korýšů, (na chovných farmách se pro barvu do potravy přidává karoten) je zdrojem spousty tělu prospěšných látek jako jsou omega 3 a 6 mastné kyseliny, vitamíny B a D, selen, draslík atd. Losos je díky své ne příliš výrazné chuti vhodný pro velké množství úprav v různých druzích pokrmů.

Nejčastější použití v kuchyni:

-          pečené filé s různými omáčkami a přílohami, (koprovou, holandskou, kaparovou omáčkou, se špenátem, chřestem, houbami atd.)

-          s těstovinami, v rizotech, na pizze, zapečený s bramborami

-          do zeleninových salátů

-          do polévek jako samostatná polévka či lososové knedlíčky

-          různé pasty, koktejly, pomazánky

-          uzený losos jako předkrm, sendvič, součást rolád nebo chlebíčků

-          syrový losos jako carpaccio, tatarák nebo součást sushi apod.

 Při pečení je potřeba dávat pozor, aby se losos zcela nepropekl, ale zůstal lehce syrový. Jen tak  zůstane šťavnatý.

Nákup ryb:

Na našem trhu se dnes vyskytují především ryby z chovných farem v Norsku. Mraženého lososa seženete v každém větším supermarketu. Před koupí je vždy dobré zkontrolovat podíl masa a vody a také zda jsou vidět kousky ryby, zda to nejsou slisované kostky, do kterých se dávají méně kvalitní odřezky z ryb.  Ideální je divoký na udici chycený losos, který má na rozdíl od ryb z farem menší množství tuku. Jeho cena je však poměrně vysoká. Pokud si však chcete dopřát opravdu kvalitní chuťový zážitek, je lepší koupit rybu čerstvou. Tu seženete např. ve specializovaných prodejnách ryb (např. Seefood), v Makru, nebo si jej můžete objednat po internetu s dovozem až domů ( www.pratele-lososa.cz , www.cerstveryby.cz atd.) Pokud nekupujete rybu, kterou před vámi prodejce přímo zabije, je potřeba vždy zkontrolovat čerstvost.

Jak poznáte, že je ryba čerstvá:

-          musí se lesknout, nesmí být oslizlá

-          žábra musí mít jasně červenou barvu, nesmí být bílá nebo zahnědlá se žlutým mazem

-          oči musí mít jasnou barvu, nesmí být zakalené nebo šedivé, měly by být vypouklé

-          po píchnutí do ryby se musí důlek během chvilky vyrovnat

-          ryba nesmí zapáchat

Jak skladovat čerstvou rybu:

-          rybu před skladováním nemyjte. Voda obsahuje chlór, který se může do masa dostat

-          namočte utěrku, vyždímejte a rybu do ní zabalte. Pak ji uložte v misce přikryté folií do nejnižší části lednice a každý den utěrku znovu oplachujte a namáčejte čerstvou vodou

-          takto uskladněná ryba vydrží až 3 dny

-          před úpravou rybu pouze otřete vlhkou utěrkou a solte až po úpravě, aby maso zůstalo šťavnaté

Víte, že na Václavském náměstí probíhá každoročně ku příležitosti Mezinárodního dne kuchařů Mistrovství České Republiky ve filetování lososů? Nejlepší kuchaři ČR zde každoročně soutěží v rychlosti a kvalitě naporcování ryb.