• Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
  • Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
Akce
Výprodej

plato ovál

30375
115,00 Kč

linie lara

50009
166,80 Kč

linie lara

50013
163,80 Kč

miska ks

50100
61,00 Kč 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124
42,00 Kč 29,00 Kč

vařečka hnětací

80125
92,00 Kč 69,00 Kč

odměrka 2,5/3,5 cl

90859
79,00 Kč 59,00 Kč

dávkovač olej/ocet

92172
270,00 Kč 199,00 Kč

plato ovál

30375-M
Od 115,00 Kč

linie lara

50009-M
Od 163,80 Kč

miska ks

50100-M
Od 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124-M
Od 29,00 Kč
Kontakty

SÍDLO
Petrohradská 401/12
101 00 Praha 10
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

OBCHODNÍ ODDĚLENÍ
Jeremenkova 9
742 42 Šenov u Nového Jičína
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

SKLAD
Náměstí 7
507 58 Mlázovice
Tel: +420 733 217 487


PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-17:00

MCH SERVIS s.r.o.
OC MAX Kubíčkova 8
635 00 Brno
Tel: +420 730 643 261

E-mail: chadt@mchservis.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00
B2B

Pivo – jeden z českých gastronomických symbolů

S nadcházejícími teplými dny se vždy rapidně zvedá spotřeba piva. Pivo spolehlivě zažene žízeň, pomůže s trávením, ale také skvěle dochutí různé pokrmy v kuchyni. Je to nápoj s relativně nízkým obsahem alkoholu a velkým množstvím vody, takže dobře zavodní. Obsahuje spoustu minerálů jako draslík a sodík, vitamínů, např. thiamin, kyselina listová, nebo antioxidantů a látek podporujících produkci žluči, čímž podporují trávení.

Obsah alkoholu:

Nealkoholické   do 0,5%

8°            do 2%

10°         3 – 4%

12°         4 a více%

 

Rozdělení piva do základních skupin:

Světlé

Polotmavé

Tmavé

Řezané

 

Rozdělení piva podle druhu kvašení:

Svrchně kvašené pivo - kvasí při teplotě 15-20°C pomocí kvasinek Saccharomyces cerevisiae (např. Ale, pšeničné pivo, Stout..)

Spodně kvašené pivo – kvasí při teplotě 8-14°C pomocí kvasinek Pilsner, Bock atd. ( např. piva bavorského typu)

Spontánně kvašené pivo – kvasí vzduchem a tím, co zbylo v sudu po předchozí várce (např. Lambik, Kriek atd.)

Staré rozdělení piva na výčepní ( 10°), ležáky (11-12°) a speciální piva (12° a více) se již nepoužívá.

 

Značení piva:

Název druhu a skupiny (např. ležák)

Obsah alkoholu v % ( např. 5%)

Barva piva (např. světlé)

Pivo v kuchyni

Pivo je výborné také jako surovina do kuchyně. Můžete ho použít při přípravě předkrmů, polévek hlavních jídel i dezertů. Vhodné je především svrchně kvašené pivo, tmavé silné pivo je vhodné tam, kde se běžně používá víno, ochucené pivo je vhodné např. do dezertů. Základem je pivní polévka, kterou u nás vařila již Magdalena Dobromila Rettigová. Je známá ve více zemích, např. francouzská soupe á la biére nebo anglický caudle.  Vhodné je také na dušení masa nebo nakládání.

Proč vařit s pivem:

1, výborně doplňuje chuť masa

2, zvýrazňuje chuť pokrmu

3, maso je křehčí, (používá se např. k nakládání zvěřiny)

3, dodává plnost krémovým a sýrovým jídlům

4, po přidání k obalovací směsi pokrm absorbuje méně tuku

5, díky kvasnicím je vhodné také na pečení, (těsto je jemnější a má křehčí kůrku)

6, urychluje kynutí těsta