• Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
  • Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
Akce
Výprodej

plato ovál

30375
115,00 Kč

linie lara

50009
166,80 Kč

linie lara

50013
163,80 Kč

miska ks

50100
61,00 Kč 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124
42,00 Kč 29,00 Kč

vařečka hnětací

80125
92,00 Kč 69,00 Kč

odměrka 2,5/3,5 cl

90859
79,00 Kč 59,00 Kč

dávkovač olej/ocet

92172
270,00 Kč 199,00 Kč

plato ovál

30375-M
Od 115,00 Kč

linie lara

50009-M
Od 163,80 Kč

miska ks

50100-M
Od 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124-M
Od 29,00 Kč
Kontakty

SÍDLO
Petrohradská 401/12
101 00 Praha 10
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

OBCHODNÍ ODDĚLENÍ
Jeremenkova 9
742 42 Šenov u Nového Jičína
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

SKLAD
Náměstí 7
507 58 Mlázovice
Tel: +420 733 217 487


PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-17:00

MCH SERVIS s.r.o.
OC MAX Kubíčkova 8
635 00 Brno
Tel: +420 730 643 261

E-mail: chadt@mchservis.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00
B2B

Polenta – kukuřičný zázrak z Itálie

Polenta aneb směs kukuřičné mouky a vody je starodávný pokrm, jemuž se přezdívalo jídlo chudých. Dokáže dobře zasytit a dodat tělu hodně energie. Kromě těchto vlastností má však také spoustu zdraví prospěšných látek a měla by být součástí každého zdravého jídelníčku. Skvěle s ní nahradíte těžký knedlík nebo hranolky, vytvoříte z ní bramborovou kaši, nebo si ji můžete připravit jako přílohu k salátu místo bagety.

Proč jíst polentu?

1, má vysoký obsah karotenoidů, luteinu a zeaxanthinu, což z ní dělá potravinu, která je na prvním místě v prevenci rakoviny a onemocnění srdce

2, dokáže podpořit růst přátelských bakterií v zažívacím traktu

3, neobsahuje lepek, nezatěžuje tedy organismus a je vhodná pro alergiky

4, je zdrojem vlákniny, bílkovin, vitamínů a minerálů

Je však třeba dát si pozor, z jaké kukuřice polentu připravujete. V dnešní době je čerstvá kukuřice většinou geneticky modifikovaná, což zdraví rozhodně neprospívá. Dobré je tedy volit kukuřice v bio kvalitě, nebo si rovnou koupit polentu instantní.

Jak polentu podávat?

1, jako kaši

2, jako knedlíky, noky

2, jako toasty

3, grilovanou

4, zapečenou atd.

Jak polentu ochutit?

Samotná kukuřičná kaše není moc výrazné chuti. Je tedy dobré ji vždy ochutit solí nebo nějakým kořením. Výborná je s česnekem, kajenským pepřem,  teriyaki kořením nebo bylinkami – oreganem, rozmarýnem, tymiánem atd.

Kde sehnat polentu?

Čerstvou polentu si můžete připravit sami z kukuřičné mouky, kterou koupíte v každém obchodě se zdravou výživou, v některých hypermarketech, v prodejnách s italským zbožím, prodává se také v DM drogerii. Ve stejných obchodech byste měli narazit také na polentu instantní, jejíž příprava se pohybuje v řádech minut, ale odráží se to také na chuti.