• Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
  • Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
Akce
Výprodej

plato ovál

30375
115,00 Kč

linie lara

50009
166,80 Kč

linie lara

50013
163,80 Kč

miska ks

50100
61,00 Kč 48,40 Kč

mísa empilable

50107
20,00 Kč

vařečka hnětací

80124
42,00 Kč 29,00 Kč

vařečka hnětací

80125
92,00 Kč 69,00 Kč

odměrka 2,5/3,5 cl

90859
79,00 Kč 59,00 Kč

dávkovač olej/ocet

92172
270,00 Kč 199,00 Kč

plato ovál

30375-M
Od 115,00 Kč

linie lara

50009-M
Od 163,80 Kč

miska ks

50100-M
Od 48,40 Kč
Kontakty

SÍDLO
Petrohradská 401/12
101 00 Praha 10
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 734 267 488
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

OBCHODNÍ ODDĚLENÍ
Jeremenkova 9
742 42 Šenov u Nového Jičína
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 734 267 488
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

SKLAD
Náměstí 7
507 58 Mlázovice
Tel: +420 733 217 487


PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-17:00

MCH SERVIS s.r.o.
OC MAX Kubíčkova 8
635 00 Brno
Tel: +420 730 643 261

E-mail: chadt@mchservis.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00
B2B

Vánoce, Vánoce přicházejí...

PŘEDVÁNOČNÍ ZAMYŠLENÍ

Peču, pečeš, peče, ano, pečeme na Vánoce! Někteří namítnou – a proč? Vždyť dostaneme koupit dobré, hezké a kvalitní vánoční cukroví a pečivo, které není ani tak drahé a prodává se v tolika chuťově odlišných kolekcích, že mohou uspokojit každého, i ty nejnáročnější a nejmlsnější jazýčky.

Jedno ale přece jen nemohou nahradit: tu neobyčejnou směs vůní vanilky, citrónové kůry, lískových oříšků, tu předvánoční pohodu prosincových kuchyní našich maminek a babiček. Všichni rádi vzpomínáme, jak jsme přeochotně pomáhali mlít oříšky, vykrajovat těsto, potírat linecké cukroví marmeládou, přebírat hrozinky a loupat mandle, a k tomu nás maminka nutila zpívat koledy, aby toho uzobávání a olizování nebylo příliš mnoho.

CO A PRO KOHO PEČEME

Před samotným pečením je vhodné rozmyslet si, které druhy cukroví upečeme podle chuti členů rodiny. Například děti mají v oblibě barevné a sladké cukroví, které lze věšet i na stromeček. Pánové mohou dávat přednost spíše slanému a sýrovému pečivu nebo cukroví s kapkou rumu. Dámy zase obvykle preferují méně kalorické dobroty, jako jsou suchary.

JAK ŠETŘIT ČASEM

To je otázka! Času máme všichni málo, a před Vánocemi je ho ještě méně. Využijme proto pomoc dětí, které rády a s nadšením budou vykrajovat různé tvary cukroví, lepit je marmeládou nebo krémem a míchat polevy.

Nejprve si však připravíme jednotlivá těsta, která postupně vypracujeme a uložíme v chladnu. Ale pozor – ne všechna těsta (např. piškotové) můžeme dělat do zásoby.

JAK NAKOUPIT SUROVINY A POLOTOVARY

Jestliže nemáme čas na přípravu vlastního těsta, můžeme si koupit již hotová těsta a popřípadě je upravit podle svého vkusu a chuti. A pokud se vám zdá časově náročný i tento postup, můžete si nakoupit již hotové cukroví.

ČÍM ZAČÍNÁME

Jednotlivé druhy cukroví pečeme tak, aby byly právě v určenou dobu nejchutnější, ani příliš čerstvé a ne už zase tvrdé. Jedny z prvních jsou zázvorky a perníčky, pak následuje oříškové cukroví, vanilkové rohlíčky, různé druhy sušenek, křehké a linecké těsto, piškotové a nakonec nepečené sladkosti. Zakončíme tradiční vánočkou, dortem a závinem, který se dopéká, když dáváme smažit první kousky kapra. Nepodceňujte tento časový sled práce, ušetříte si nepříjemné rozpaky na Štědrý den a všem bude vaše pečivo výborně chutnat.

USKLADNĚNÍ PEČIVA

Když jsme napekli, musíme se postarat o správné uskladnění pečiva. Na perníčky, zázvorky a medvědí tlapičky jsou ideální hliněné pekáče. Sušenky a cukroví z lineckého a křehkého těsta nejlépe uskladníme v plechových dózách. Nepečené rolády v alobalu a chladnu. Nepečené kuličky v krabici vyložené alobalem a jím také přikryté. I vánočku uchováme déle vláčnou, zabalíme-li ji do alobalu.

Takto uskladněné pečivo bude o vánočních svátcích voňavé a správně odleželé.

RECEPTY

Inspirujte se recepty na vánoční cukroví, jako jsou perníčky, linecké cukroví, vanilkové rohlíčky, medvědí tlapičky nebo vosí hnízda.