• Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
  • Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
Akce
Výprodej

plato ovál

30375
115,00 Kč

linie lara

50009
166,80 Kč

linie lara

50013
163,80 Kč

miska ks

50100
61,00 Kč 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124
42,00 Kč 29,00 Kč

vařečka hnětací

80125
92,00 Kč 69,00 Kč

odměrka 2,5/3,5 cl

90859
79,00 Kč 59,00 Kč

dávkovač olej/ocet

92172
270,00 Kč 199,00 Kč

plato ovál

30375-M
Od 115,00 Kč

linie lara

50009-M
Od 163,80 Kč

miska ks

50100-M
Od 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124-M
Od 29,00 Kč
Kontakty

SÍDLO
Petrohradská 401/12
101 00 Praha 10
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

OBCHODNÍ ODDĚLENÍ
Jeremenkova 9
742 42 Šenov u Nového Jičína
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

SKLAD
Náměstí 7
507 58 Mlázovice
Tel: +420 733 217 487


PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-17:00

MCH SERVIS s.r.o.
OC MAX Kubíčkova 8
635 00 Brno
Tel: +420 730 643 261

E-mail: chadt@mchservis.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00
B2B
Novinky

aroma prach

93649
162,00 Kč

aroma prach

93648
162,00 Kč

aroma prach

93647
162,00 Kč

aroma prach

93646
162,00 Kč

aroma prach

93646-M
Od 162,00 Kč

aroma piliny

93645
248,00 Kč

aroma piliny

93644
248,00 Kč

aroma piliny

93642
248,00 Kč

aroma piliny

93643
248,00 Kč

aroma piliny

93642-M
Od 248,00 Kč

koktejlová lžíce

93641
180,00 Kč

koktejlová lžíce

93641-M
Od 180,00 Kč

Víte, jak správně založit slavnostní tabuli?

Gurmánský zážitek není jen o servírovaných chodech, ale také o esteticky a efektivně založeném stole. Předkrm a dezert jsou dnes již minimem, který by měla každá slavnostní tabule obsahovat. K tomu je potřeba mít na stole náčiní, se kterým je můžeme jednoduše konzumovat. Stejně tak správně zvolené a založené sklenice jsou důležitou součástí každé tabule.

 

Talíře

Kromě talíře masového (nebo klubového), pečivového a případně dezertního talíře nezakládáme.

K přesnému založení tabule používáme tzv. PODKLADOVÝ TALÍŘ. Jeho průměr slouží jako měřítko k zakládání dalšího inventáře a zabraňuje tomu, aby se při naservírovaní chodu „ztratil“ příbor pod okraji talíře. Umístěn by měl být ve vzdálenosti cca 3 prstů od okraje stolu.

Podkladový talíř je vždy buď již zmíněný talíř masový nebo klubový (tzn. talíře s větším průměrem, cca 30 cm a více). Zůstává na stole až do servisu kávy a je na něm ubrousek, aby o sebe talíře, které se na něj s již naloženým pokrmem servírují, nevrzaly. Podkladový talíř je možno také po založení tabule odejmout a na jeho místo položit pouze ubrousek.

Pečivový talíř zakládáme vždy vlevo horním okrajem nebo středem na úroveň hrotů vidliček.

Dezertní talíř se v případě, kdy podáváme studený předkrm, zakládá na talíř podkladový.

Příbory

Záleží na chodech, které chceme podávat. Maximum jsou však vždy 3 vidličky, 3 nože + polévková nebo dezertní lžíce po stranách talíře a dezertní nebo moučníkový příbor nad talířem. Další příbor se zakládá těsně před nebo zároveň s chodem.

Obecně platí, že nůž je otočen ostřím k talíři, vzdálenost konců všech příborů od okraje stolu je stejná (volně splývají s okrajem talíře) a vzdálenost jednotlivých příborů mezi sebou je 3 – 5 mm.

Příbory zakládáme v tomto pořadí ve směru od talíře:

Vedle talíře:

vidličku vlevo, nůž vpravo

1, základní příbor na hlavní chod

2, rybí příbor

3, dezertní příbor

Nad talíř:

jako první vidličku s držadlem směřujícím vpravo, pak nůž

1, moučníkový nebo dezertní příbor

 

Koktejlový příbor (lžička a vidlička na předkrm) se zakládá zešikma na dezertní talíř.

Sklo

Skleničky můžeme zakládat buď do trojúhelníku nebo do řady, vždy však maximálně 3 sklenice, jinak by stůl nebyl přehledný. Další sklenice tedy servírujeme těsně před nebo zároveň s podávaným nápojem. Sklenice k hlavnímu chodu je vždy nad špičkou základního nože, napravo od ní sklenice k předkrmu, mezi nimi nalevo sklenice na vodu.

Sklenice na aperitiv se zpravidla zakládá až s nalitým nápojem vpravo od první sklenice.

Dochucovací prostředky

Vždy zakládáme pouze solničku a pepřenku v dosažitelné vzdálenosti pro všechny stolující. Ostatní prostředky máme na příručním stole.

Výzdoba

Na stole mohou být pro zpříjemnění atmosféry vázička, svícen, květinové vazby či jiné ozdoby podle příležitosti. Šířka výzdoby by však neměla být větší, než střední třetina stolu, výška nesmí přesahovat úroveň pohledu stolujících. Zároveň nesmí zasahovat do inventáře založeného na stole.