• Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
  • Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
Akce
Výprodej

plato ovál

30375
115,00 Kč

linie lara

50009
166,80 Kč

linie lara

50013
163,80 Kč

miska ks

50100
61,00 Kč 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124
42,00 Kč 29,00 Kč

vařečka hnětací

80125
92,00 Kč 69,00 Kč

odměrka 2,5/3,5 cl

90859
79,00 Kč 59,00 Kč

dávkovač olej/ocet

92172
270,00 Kč 199,00 Kč

plato ovál

30375-M
Od 115,00 Kč

linie lara

50009-M
Od 163,80 Kč

miska ks

50100-M
Od 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124-M
Od 29,00 Kč
Kontakty

SÍDLO
Petrohradská 401/12
101 00 Praha 10
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

OBCHODNÍ ODDĚLENÍ
Jeremenkova 9
742 42 Šenov u Nového Jičína
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

SKLAD
Náměstí 7
507 58 Mlázovice
Tel: +420 733 217 487


PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-17:00

MCH SERVIS s.r.o.
OC MAX Kubíčkova 8
635 00 Brno
Tel: +420 730 643 261

E-mail: chadt@mchservis.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00
B2B

Víte, že šneci kdysi bývali součástí Štědrovečerní večeře?

Šneky dnes převážně považujeme za pokrm francouzské kuchyně a jen málokdo ví, že recepty na jejich úpravu najdeme již v kuchařce Magdaleny Dobromily Rettigové. Byli považováni za levné a chutné jídlo. I když je jejich příprava poměrně zdlouhavá a pracná, je škoda, že se z našeho běžného jídelníčku vytratili. Šnečí maso je totiž bohaté na proteiny, je dietní a je také zdrojem vápníku. Chuťově se podobá drůbežímu masu. Dají se sehnat mražení, např. v Makru nebo v Produits de France, nebo čerství. Čerstvé si můžete nasbírat sami nebo se obrátit na jednu ze šnečích farem, např. na Farmu Milov nebo společnost Snailex, která dodává také šnečí kaviár a játra.

 

Pokud koupíte mražené šneky:

Šneci jsou již očištění a připraveni k tepelné úpravě.

 

Pokud koupíte čerstvé šneky:

1, Vložte šneky do dřevěné bedýnky. Třením o dřevo se šneci zbavují slizu. 3 dny je krmte vlasovými nudlemi. (Nudle je možno uvařit ve vývaru, šneci pak mají lepší chuť).

2, Po 3 dnech šneky přestaňte krmit a další 3 dny je nechte hladovět, aby se jim vyčistili vnitřnosti.

3, Opláchněte šneky pod studenou vodou, abyste je zbavili slizu.

4, Vhoďte šneky do vroucí vody a vařte 20 minut.

5, Po 20 minutách šneky vyjměte, osušte a nechte vychladnout.

6, Vyjměte maso z ulit a ulity uschovejte.

7, Pomocí nože vyjměte vnitřnosti.

8, Pod tekoucí vodou odstraňte zbytky vnitřností a zbytky slizu.

9, Dejte vařit vodu spolu s tymiánem, bobkovým listem, cibulí a jednou lžící rybího vývaru, když začne voda vařit, vložte šneky a vařte je 80 minut.

10, Šneky nechte vychladit ve vývaru, pak je osušte.

Pro další úpravu můžete použít recept na bylinkové máslo z našich stránek.

Šneky servírujeme na speciálních talířích a konzumujeme speciálním příborem – vidličkou a kleštěmi. Vše najdete v našem e-shopu.