• Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
  • Česky Česky
  • English English
  • Slovensky Slovensky
Akce
Výprodej

plato ovál

30375
115,00 Kč

linie lara

50009
166,80 Kč

linie lara

50013
163,80 Kč

miska ks

50100
61,00 Kč 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124
42,00 Kč 29,00 Kč

vařečka hnětací

80125
92,00 Kč 69,00 Kč

odměrka 2,5/3,5 cl

90859
79,00 Kč 59,00 Kč

dávkovač olej/ocet

92172
270,00 Kč 199,00 Kč

plato ovál

30375-M
Od 115,00 Kč

linie lara

50009-M
Od 163,80 Kč

miska ks

50100-M
Od 48,40 Kč

vařečka hnětací

80124-M
Od 29,00 Kč
Kontakty

SÍDLO
Petrohradská 401/12
101 00 Praha 10
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

OBCHODNÍ ODDĚLENÍ
Jeremenkova 9
742 42 Šenov u Nového Jičína
Tel: +420 724 763 553
Tel: +420 605 121 744
E-mail: info@profi-hotel.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00

SKLAD
Náměstí 7
507 58 Mlázovice
Tel: +420 733 217 487


PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-17:00

MCH SERVIS s.r.o.
OC MAX Kubíčkova 8
635 00 Brno
Tel: +420 730 643 261

E-mail: chadt@mchservis.cz
PONDĚLÍ-PÁTEK: 08:00-16:00
B2B
Novinky

aroma prach

93649
162,00 Kč

aroma prach

93648
162,00 Kč

aroma prach

93647
162,00 Kč

aroma prach

93646
162,00 Kč

aroma prach

93646-M
Od 162,00 Kč

aroma piliny

93645
248,00 Kč

aroma piliny

93644
248,00 Kč

aroma piliny

93642
248,00 Kč

aroma piliny

93643
248,00 Kč

aroma piliny

93642-M
Od 248,00 Kč

koktejlová lžíce

93641
180,00 Kč

koktejlová lžíce

93641-M
Od 180,00 Kč

Zavařte si léto!

V létě se nám často stává, že máme spoustu různých plodů a nevíme, co s nimi, jelikož se rychle kazí. V zimě pak nostalgicky vzpomínáme, jak bychom si dali kousek sladké jahody nebo borůvky. Aby nezůstalo jen u myšlenky, můžeme si ovoce nebo zeleninu zavařit, a když přijde chuť, stačí jen zajít do spíže. Zavařování má však svá pravidla, která musíme dodržet, aby se nám výtvory nezkazily a vydržely až do dalšího léta:

1, Sklenice vždy pečlivě vymyjte a vypláchněte vařící vodou.

2, Použijte vždy nová víčka, která před použitím vyvaříte.

3, Hrnec pro zavařování vyložte utěrkou, aby se sklenice při varu nerozbily.

4, Sklenice zalijte vodou tak, aby sahala do výše okraje sklenic.

5, Zavařujte při 85°C minimálně 15 minut.

6, Pak sklenice vyjměte a postavte dnem vzhůru.

7, Až sklenice zchladnou, zkuste, zda těsní a uložte je na temné místo.

Jahody

Nechejte je na chvíli propláchnout ve dřezu napuštěném studenou vodou, aby neztratily vůni.

Plody musí být zralé, ne však přezrálé nebo nahnilé.

Jsou výborné na džemy, kompoty, přesnídávky, do čatní atd.

K jahodám se skvěle hodí máta, meduňka nebo bezinkové květy.

 

Jablka

Oloupejte je, zbavte jádřinců a stopek, nakrájejte na kostky a vložte hned do vody s kyselinou citronovou, aby nezhnědly.

Jablka jsou výborná na kompoty, přesnídávky, jako předpřipravená směs na štrúdl, dají se z nich udělat i skvělá povidla.

Jablka se výborně kombinují se skořicí nebo badyánem.

 

Hrušky

Vždy je oloupejte, zbavte jádřinců a stopek, nakrájejte na kostky a vložte hned do vody s kyselinou citronovou, aby nezhnědly.

Z hrušek jsou skvělá povidla, kompoty, přesnídávky, dají se zavařit s medem nebo rumem.

K hruškám se hodí skořice a hřebíček.

 

Švestky

Švestky zavařujeme vcelku pečlivě omyté, rozpůlené a vypeckované, nebo spařené vodou a oloupané.

Děláme z nich povidla, džemy, kompoty, můžeme je přidat do marmelád z jiného ovoce, např. jablek nebo hrušek.

Švestky můžeme zavařovat se skořicí nebo perníkovým kořením.

 

Broskve a meruňky

Vždy je spařte a oloupejte. Pokud chcete, aby si zachovaly původní barvu, spařte je vodou, do které jste přidali na 1 l vody 20 g kyseliny citronové. Pak je nechte zchladit ve studené vodě se stejnou koncentrací kyseliny citronové jako u horké vody. Po spaření půjde slupka snadno stáhnout.

Z broskví a meruněk jsou výborné džemy, kompoty, přesnídávky, čatní a různé pikantní dipy.

K broskvím se skvěle hodí levandule, k meruňkám zase chilli paprička.

 

Dýně

Dýni vždy oloupejte a nakrájejte na kostky.

Je z ní skvělý džem a různé dipy a omáčky.

Do dýňové marmelády můžete přidat citrusy a zázvor.

 

Vše můžete navíc ještě doplnit lístky měsíčku nebo růže a ovonět vanilkovým extraktem.

Zavařovat můžete i různé druhy zeleniny jako okurky, rajčata, cukety, papriky atd. v různých směsích, které pak využijete jako dipy, s chlebem, rýží, na topinky, do tortil atd.